KĀDU MALKU IZVĒLĒTIES?
UZZINI KATRAS sugas ĪPATNĪBAS UN IZVĒLIES TO, KAS NEPIECIEŠAMS TIEŠI TEV
bērza malka

Bērzs

Izplatītākais malkas veids ir bērza malka.  Ja bērza malku glabā ilgāk par diviem gadiem, tās aromāts krietni samazinās. Bērza malku viegli aizdedzināt un tā nedzirksteļo. Kā arī tā deg ar ilgu, vienmērīgu liesmu, taču izdala daudz sodrēju.

Alksnis

Alkšņa malka ar savu sarkanīgo nokrāsu atšķiras no citas malkas. Ar šo malku var attīrīt dūmvadu, jo tā degot dod lielu karstumu un gandrīz nedūmo. Alkšņa malka ātri izžūst, un pat pēc trīs gadiem saglabājas specifiskais aromāts.

alkšņa malka
ozola malka

Ozols/osis

Ozola malka ir visdārgākā, bet pateicoties tās lielajai siltuma atdevei, tā sanāk izdevīgāka par citām malkām, ja salīdzinām iztērētos līdzekļus pret iegūto siltumu. Ar ozola malku jābūt uzmanīgam no pārkurināšanas. Oša malka pēc specifikācijas ir ļoti līdzīga.

Skujkoks

Skujkoka malka degot izdala patīkamu aromātu. Ar šo malku neiesaka kurināt atvērta tipa kamīnus, jo tā dūmo un dzirksteļo. Skujkoka malku ir viegli iekurināt, un tā dod vienmērīgu siltumu.

skujkoka malka